nexoz

Wat is FIFA?

nasif-tazwar-oW8ph9u07uo-unsplash

Wat is FIFA?

Als mensen het woord FIFA horen wordt er vaak gelijk gedacht aan het voetbalspel wat je kunt spelen op de spelcomputer. Dit klopt natuurlijk, maar ook niet helemaal omdat de FIFA ook een organisatie is. Deze organisatie bepaald veel binnen het voetbal en staat ook bekend voor veel dingen. De FIFA bepaald veel en zo ook de regels binnen het voetbal en bepaald dingen over competities. Zo is de Champions League van de FIFA en wordt de loting ook door de FIFA gedaan. De FIFA is vaak in opspraak gekomen door corruptie en het wegsluizen van geld. In 2015 zijn er meerdere arrestaties gedaan en zijn er nieuwe directeuren bij de FIFA. De FIFA organiseert meerdere competities en kijkt ook of deze goed verlopen. Als er klachten zijn bij voetbalclubs over bijvoorbeeld een scheidsrechter, dan doet de FIFA hier ook een uitspraak over. De FIFA is van een heel groot belang binnen de voetbal en de voetbal kan hier niet zonder mee. Ook deelt deze organisatie jaarlijks prijzen uit aan bekende voetballers die het goed doen. De spelregels worden ook regelmatig door de FIFA gewijzigd en worden zo goed mogelijk gemaakt voor het spel.

Voetbalspel

Naast dat de FIFA een organisatie is, wordt het ook gezien als een computerspel. Ieder jaar komt er een nieuwe versie uit van FIFA en kun je jouw eigen team opstellen. Met dit team kun je tegen andere mensen spelen via de online wereld. Dit kan heel leuk zijn omdat dit ook de spelers zijn die in het echt voor een club spelen. Op deze manier kun je ook spelers combineren vanuit verschillende clubs en kun je bijvoorbeeld Lionel Messi en Cristiano Ronaldo met elkaar laten spelen. Het spel heeft jaarlijks meer dan een miljoen spelers en is ook heel bekend over de hele wereld. Ook kun je in het spel aankopen doen, waardoor je bijvoorbeeld meer spelers kunt krijgen.

Champions League

Een van de grootste dingen die de FIFA organiseert is de Champions League. De naam zegt het al en in deze competitie spelen jaarlijks de beste teams van heel Europa. Deze competitie is het belangrijkste van alle competities en hier moeten voetbalclubs goed presteren. Zo heeft de Nederlandse voetbalclub Ajax regelmatig de Champions League gewonnen in het verleden en hebben ze hier veel geld mee verdient. Tegenwoordig zie je hier vooral teams zoals Liverpool, FC Barcelona, Bayern München en Real Madrid.

MEER TE WETEN KOMEN

voetbalclubs

competities